Рецитал на Марко Димовски-баритон

09.12.2023 г. Музеј на град Неготино

На 09.12.2023 година (сабота) во изложбениот салон на Музеј на град Неготино се одржа Рецитал на оперскиот пејач Марко Димовски-баритон, вработен во НУ Опера и Балет, Скопје.

Повеќе инфо

Изложба на средновековен накит од Тиквеш

17.11.2023 г. Музеј на град Неготино

“СРЕДНОВЕКОВЕН НАКИТ ОД ТИКВЕШ“

17 Ноември 2023 година (петок)

13:00 часот

Изложбен салон на

 

Музеј на град Неготино

Партнери на изложбата ...

Повеќе инфо

25-та Традиционална ликовна изложба по повод 8-ми Ноември

08.11.2023 г. Музеј на град Неготино

Се одржа 25-тата изложба на ликовни уметници од општина Неготино

На 7 Ноември во 18.00 часот пред многубројната публика, беше свечено отворена 25-тата традиционална

 

изложба на лико...

Повеќе инфо

Изложба на слики, графики и скулптури од реномирани ликовни уметници од Велес

27.07.2023 г. Музеј на град Неготино

Во рамки на културно лето "НЕГОТИНО 2023" во Музеј на град Неготино на 27.07.2023 година беше отворена изложба на слики, графики, скулптури од реномирани ликовни уметници од Велес

Станува збор...

Повеќе инфо

Во рамки на културно лето "НЕГОТИНО 2023" Рецитал на ЈАНА ВЕСЕЛИНОВА-виолина  "СВЕТОТ НА НОТИТЕ"

22.07.2023 г. Музеј на град Неготино

Во рамки на културно лето "НЕГОТИНО 2023" Рецитал на ЈАНА ВЕСЕЛИНОВА-виолина  "СВЕТОТ НА НОТИТЕ"

Концерт на Јана Веселинова рецитал-виолина корепетитор Весна Ангелова Христ...

Повеќе инфо

Концерт-Љубиша Кировски

28.06.2023 г. Музеј на град Неготино

КОНЦЕРТ - Pro Musica

Љубиша Кировски

Виолина и виола одржан на 28 Јуни 2023 г. во Музеј на град Неготино

Програма:

Д.Јордановски

Т.Зографски

Љ.Киро...

Повеќе инфо

"Златниот антички наод од с.Тремник, Неготино" во изложбениот простор МАГАЗА во Битола

20.06.2023 г. Музеј на град Неготино

Изложбата

"Златниот антички наод од с.Тремник, Неготино" во изложбениот простор МАГАЗА во Битола, е свечено отворена на 20.06.2023 година (вторник), во 12:00 часот.

Оваа изложба е финанси...

Повеќе инфо

16.06.2023 г. Музеј на град Неготино

На ден 16.06.2023 година во Музеј на град Неготино се одржа концерт на младата 

МИМИ ДУЧЕВА студент во класа: вон.проф.Кристијан Каровски.

Се претстави со програма:

Ј.С.Бах

Повеќе инфо

Камерен концерт на учениците од ДМБУЦ "Илија Николовски-Луј" Скопје

15.06.2023 г. Музеј на град Неготино

На ден 15.06.2023 година во Музеј на град Неготино се одржа 

КАМЕРЕН КОНЦЕРТ

на учениците од класата по соло пеење и камерна музика

на Гонца Богоромова Краповски

при ДМБУЦ ...

Повеќе инфо
Страница: 1 2 3 4 5  ...