Работата на уметникот е секогаш да ја продлабочува мистеријата.


Френсис Бејкон

Изложба на средновековен накит од Тиквеш

“СРЕДНОВЕКОВЕН НАКИТ ОД ТИКВЕШ“

17 Ноември 2023 година (петок)

13:00 часот

Изложбен салон на

 

Музеј на град Неготино

Партнери на изложбата ...

17.11.2023 г.

25-та Традиционална ликовна изложба по повод 8-ми Ноември

Се одржа 25-тата изложба на ликовни уметници од општина Неготино

На 7 Ноември во 18.00 часот пред многубројната публика, беше свечено отворена 25-тата традиционална

 

изложба на лико...

08.11.2023 г.

Изложба на слики, графики и скулптури од реномирани ликовни уметници од Велес

Во рамки на културно лето "НЕГОТИНО 2023" во Музеј на град Неготино на 27.07.2023 година беше отворена изложба на слики, графики, скулптури од реномирани ликовни уметници од Велес

Станува збор...

27.07.2023 г.

Изложба на Владимир Георгиевски

На ден 23.05.2023 година во изложбен салон на Музеј на град Неготино е отворена изложба на Владимир Георгиевски.

ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ е еден од најзначајните македонски уметници. Зад себе остави скапоцена ри...

23.05.2023 г.

Самостојна изложба “СПАСИТЕЛОТ“ на НОВИЦА ТРАЈКОВСКИ

Самостојна изложба “СПАСИТЕЛОТ“ на ликовниот уметник НОВИЦА ТРАЈКОВСКИ одржана во Музеј на град Неготино на 22.03.2023 година.

Новица Трајковски е роден 1962 година во општина Илинден. Своја...

22.03.2023 г.

Биенална изложба на цртежи „Скици 2022“

На ден 27 јануари 2023 г. во изложбениот салон на Музеј на град Неготино во соработка до НУЦК “Трајко Прокопиев од Куманово беше отворена Биенална изложба на цртежи „Скици 2022“ , а воедно со ов...

27.01.2023 г.

24-та Традиционална ликовна изложба на ликовни уметници од општина Неготино

На 07 Ноември 2022 година (понеделник) од18:00 часот во Музеј на град Неготино се одржа

24-та Традиционална ликовна изложба на ликовни уметници од општина Неготино по повод 78 години од ослободувањето н...

07.11.2022 г.

Изложба на плакати - IMposter 3 на Маријана Иванова

Изложба на плакати - IMposter 3 на Маријана Иванова

Одржана во Изложбената сала во Музеј на град Неготино 

28.10.2022 г. (петок) 13.00 часот

Маријана е млада уметница од Виница,...

28.10.2022 г.

Изложба на склуптури од Марјан Стојаноски - ПАНТА РЕИ - PANTA RHEI

Изложба на склуптури од Марјан Стојаноски од Прилеп

ПАНТА РЕИ - PANTA RHEI

Изложбата е поставена во Лапидариумот на Музеј на град Неготино

Марјан Стојаноски е дипломиран вајар со рес...

27.09.2022 г.

Среќна 2024 година и среќни новогодишни и божиќни празници

28.12.2023 г. Музеј на град Неготино

 

 

 

...

Повеќе инфо

Рецитал на Марко Димовски-баритон

09.12.2023 г. Музеј на град Неготино

На 09.12.2023 година (сабота) во изложбениот салон на Музеј на град Неготино се одржа Рецитал на оперскиот пејач Марко Димовски-баритон, вработен во НУ Опера и Балет, Скопје.

Повеќе инфо

Изложба на средновековен накит од Тиквеш

17.11.2023 г. Музеј на град Неготино

“СРЕДНОВЕКОВЕН НАКИТ ОД ТИКВЕШ“

17 Ноември 2023 година (петок)

13:00 часот

Изложбен салон на

 

Музеј на град Неготино

Партнери на изложбата ...

Повеќе инфо

25-та Традиционална ликовна изложба по повод 8-ми Ноември

08.11.2023 г. Музеј на град Неготино

Се одржа 25-тата изложба на ликовни уметници од општина Неготино

На 7 Ноември во 18.00 часот пред многубројната публика, беше свечено отворена 25-тата традиционална

 

изложба на лико...

Повеќе инфо