Изложба ,,Златниот антички наод од Неготинско,,

21.04.2022 г. Музеј на град Неготино

Во Изложбениот салон на НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово е отворена изложба на фотографии  на кои е  промовиран златниот антички наод од  неготинско.

И...

Повеќе инфо

Jавна трибина на тема: Потребите од промена на Правилникот за археолошки истражувања

20.04.2022 г. Музеј на град Неготино

На ден 20.04.2022 година во ОУ Музеј на град Неготино, Македонското археолошко друштво одржа јавна трибина на тема: Потребите од промена на Правилникот за археолошки истражувања. На трибината учествуваа четириесетина ...

Повеќе инфо

Солистички Концерт на ГЛИГОР ГЕЛЕБЕШЕВ

19.04.2022 г. Музеј на град Неготино

Сонатната вечер на Глигор Гелебешев од Лудвиг ван Бетовен - пијано, во Музеј На Град Неготино

1. Соната оп.2 бр.1

2. Соната оп.10 бр.2

3. Соната оп.13 (Патетична)

4. Соната оп.5...

Повеќе инфо

„Златните археолошки артефакти од неготинско“ во Локален Музеј – Галерија Кавадарци

07.03.2022 г. Музеј на град Неготино

По повод Меѓународниот ден на жената 8-ми Mарт,  во салоните на Локален Музеј – Галерија Кавадарци беше отворена изложбата насловена „Златните археолошки артефакти од неготинско“, во соработка с...

Повеќе инфо

Концерт на учениците од ООМУ „Владимир Арсовски“ - Неготино

24.02.2022 г. Музеј на град Неготино

Прекрасен коцерт кој се одржа во ОУ Музеј на Град Неготино на ден 24.02.2022 година.

На концертот се представија  дел од учениците од ООМУ „Владимир Арсовски“ - Неготино од класите...

Повеќе инфо

Сертификат за квалитет IASS:2021-2023

24.02.2022 г. Музеј на град Неготино

Сертификат за квалитет IASS:2021-2023

за Општинската установа Музеј на град Неготино.

Општинкската установа Музеј на град Неготино продолжува со својата успешна работа приближувајќи ја културата до...

Повеќе инфо

Изложба на копаничарите од ЗЗН "Стари занаети" од Неготино

14.02.2022 г. Музеј на град Неготино

Св.Трифун навечер во Музеј на Град Неготино...

17-та традиционална изложба на копаничарите од ЗЗН "Стари занаети" од Неготино, по повод чествувањето на св.Трифун во Неготино!

Повеќе инфо

Св.Трифун

14.02.2022 г. Музеј на град Неготино

Св.Трифун денски во Музеј На Град Неготино 

За многу години!!!

Награди за најдобрите вина и ракии  на производители од Неготино и ликовна колонија од локални уметници.

Присутнит...

Повеќе инфо

КОНЦЕРТ на Иван Стојанов и Виктор Рафајловски

26.12.2021 г. Музеј на град Неготино

Неделен и предновогодишен КОНЦЕРТ на Иван Стојанов и Виктор Рафајловски, ученици на генерација во класата на проф.Катерина Ќетковиќ Фидановска!

Прекрасни изведби на клавир од:

Ј.С.Бах, Л.В.Бетовен,...

Повеќе инфо

КОНЦЕРТ на Момчило Куфојанакис - виолина и Весна Ангелова Христов - пијано 

22.12.2021 г. Музеј на град Неготино

КОНЦЕРТ на

Момчило Куфојанакис - виолина 

Весна Ангелова Христов - пијано 

Енергични, динамични, маестрално сериозно врвни изведби на:

-В.А.Моцарт-концерт за виолина и...

Повеќе инфо
Страница: ... 6 7 8 9 10  ...