Работата на уметникот е секогаш да ја продлабочува мистеријата.


Френсис Бејкон

Самостојна изложба “СПАСИТЕЛОТ“ на НОВИЦА ТРАЈКОВСКИ

Самостојна изложба “СПАСИТЕЛОТ“ на ликовниот уметник НОВИЦА ТРАЈКОВСКИ одржана во Музеј на град Неготино на 22.03.2023 година.

Новица Трајковски е роден 1962 година во општина Илинден. Своја...

22.03.2023 г.

Биенална изложба на цртежи „Скици 2022“

На ден 27 јануари 2023 г. во изложбениот салон на Музеј на град Неготино во соработка до НУЦК “Трајко Прокопиев од Куманово беше отворена Биенална изложба на цртежи „Скици 2022“ , а воедно со ов...

27.01.2023 г.

24-та Традиционална ликовна изложба на ликовни уметници од општина Неготино

На 07 Ноември 2022 година (понеделник) од18:00 часот во Музеј на град Неготино се одржа

24-та Традиционална ликовна изложба на ликовни уметници од општина Неготино по повод 78 години од ослободувањето н...

07.11.2022 г.

Изложба на плакати - IMposter 3 на Маријана Иванова

Изложба на плакати - IMposter 3 на Маријана Иванова

Одржана во Изложбената сала во Музеј на град Неготино 

28.10.2022 г. (петок) 13.00 часот

Маријана е млада уметница од Виница,...

28.10.2022 г.

Изложба на склуптури од Марјан Стојаноски - ПАНТА РЕИ - PANTA RHEI

Изложба на склуптури од Марјан Стојаноски од Прилеп

ПАНТА РЕИ - PANTA RHEI

Изложбата е поставена во Лапидариумот на Музеј на град Неготино

Марјан Стојаноски е дипломиран вајар со рес...

27.09.2022 г.

Изложба „Ликовни блесоци од Уметничката галерија од Тетово“

Изложбата „Ликовни блесоци од Уметничката галерија од Тетово“  e отворена во Музеј на град Неготино. а е резултат на соработка меѓу неготинскиот музеј и Националната установа Уметничка галерија Тетово...

28.07.2022 г.

Изложба “Златниот антички наод од с.Тремник, општина Неготино“ во НУ Археолошки Музеј на Република Северна Македонија - Скопје

13 јуни 2022 (понеделник)  отварање на изложбата- “Златниот антички наод од с.Тремник, општина Неготино“ во НУ Археолошки Музеј на Република Северна Македонија - Скопје

...Најзначајните...

13.06.2022 г.

“Кружните емоции“ Изложба на Петра Јовановска, Вит Павлик и Теодор Бузу

Неготинско-Чешко пријателство преку “Кружните емоции“ на Петра Јовановска, Вит Павлик и Теодор Бузу.

Изложбата беше збогатена со присуството на заменик амбасадорот Лубомир Пшенка од Р.Чешка и обр...

03.05.2022 г.

Изложба ,,Златниот антички наод од Неготинско,,

Во Изложбениот салон на НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово е отворена изложба на фотографии  на кои е  промовиран златниот антички наод од  неготинско.

И...

21.04.2022 г.

КОНЦЕРТ ПОД МАСКИ - Концерт на учениците од ООМУ“Владимир Арсовски“ од Неготино

30.03.2023 г. Музеј на град Неготино

На ден 30.03.2023 г.   во изложбениот простор на Музеј на град Неготино  се одржа КОНЦЕРТ ПОД МАСКИ - концерт на учениците  од ООМУ“Владимир Арсовски“ од Неготино по повод 1Април д...

Повеќе инфо

Самостојна изложба “СПАСИТЕЛОТ“ на НОВИЦА ТРАЈКОВСКИ

22.03.2023 г. Музеј на град Неготино

Самостојна изложба “СПАСИТЕЛОТ“ на ликовниот уметник НОВИЦА ТРАЈКОВСКИ одржана во Музеј на град Неготино на 22.03.2023 година.

Новица Трајковски е роден 1962 година во општина Илинден. Своја...

Повеќе инфо

Концерт на учениците од ООМУ“Владимир Арсовски“ од Неготино

07.03.2023 г. Музеј на град Неготино

На ден 07.03.2023 г.   во изложбениот простор на Музеј на град Неготино  се одржа концерт на дел од учениците од инструменталните групи од ООМУ“Владимир Арсовски“ од Неготино по повод 8 март...

Повеќе инфо

"ЈАС ЗА МАМА - МАМА ЗА МЕНЕ" ликовна изложба на дечињата од објектите на ЈОУДГ "Фемо Кулаков" од Неготино

06.03.2023 г. Музеј на град Неготино

"ЈАС ЗА МАМА - МАМА ЗА МЕНЕ" е насловот на ликовната изложба на дечињата од објектите на ЈОУДГ "Фемо Кулаков" од Неготино, одржана во Музеј на град Неготино на 06.03.2023 година по повод Меѓународн...

Повеќе инфо