Традиционална ликовна изложба на ликовни уметници од Неготино

07.11.2019 г. Музеј на град Неготино

23-та Традиционална ликовна изложба на ликовни уметници од Неготино од Ликовната колонија - НЕГОТИНО 2019, 08 Ноември, 18.00 часот, 2019 година!!!
Во рамки на празничната програма за одбележување на 75 години о...

Повеќе инфо

НА ДЕНЕШЕН ДЕН 15 ОКТОМВРИ 1915 година во Неготино е роден ТОДОР ГЛИГОРОВ ГЕЧЕВ-ПЕКАРЕВ

15.10.2019 г. Музеј на град Неготино

НА ДЕНЕШЕН ДЕН 15 ОКТОМВРИ 1915 година во Неготино е роден ТОДОР ГЛИГОРОВ ГЕЧЕВ-ПЕКАРЕВ.
Во Неготино сите знаеле: кога Тодораќо (како што го викале неготинчани) нешто ќе подели, тоа било справедливо и измерено ...

Повеќе инфо

Изложба 8 Mega Anna - 8 Милиони Години

08.10.2019 г. Музеј на град Неготино

Општинската установа Музеј на град Неготино во соработка со Националната Установа Природонаучен Музеј на Македонија, нa 08 октомври 2019 година во 13.00 часот, организираа палеонтолошка изложба насловена како 8 MEGA A...

Повеќе инфо

25 септември 1915 година во Неготино, е роден ПАНО ЗАРОВ КАЛАЈЏИЕВ!

25.09.2019 г. Музеј на град Неготино

НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 25 септември 1915 година во Неготино, е роден ПАНО ЗАРОВ КАЛАЈЏИЕВ!
Роден во вриежот на настаните што ја означуваа Првата светска војна, Пано го памети детството по раностанувањата на аргатскиот...

Повеќе инфо

ГРАДИШТЕ-АНТИГОНЕА - НЕГОТИНО, 2019 година

20.09.2019 г. Музеј на град Неготино

Во тек се годинашниве археолошки истражувања кои се реализираат од страна на стручен тим составен од археолози, професори и студенти и тоа од НУ Археолошки Музеј и Универзитетот Гдањск од Полска, а партнер во овој меѓ...

Повеќе инфо

Иконите од црквата “Св.Илија“ од с.Вешје - Неготино

06.09.2019 г. Музеј на град Неготино

Иконите од црквата “Св.Илија“ од с.Вешје, општина Неготино (која што, за жал, заради забот на времето е разрушена), евидентирани како културно наследство според НУ НКЦ (Национален конзерваторски центар, Ск...

Повеќе инфо

Посета на Митрополитот Повардарски г. Агатангел

21.08.2019 г. Музеј на град Неготино

Општинската установа Музеј на град Неготино, деновиве ја посетија Митрополитот Повардарски г.Агатангел и свештени лица од црквата “Св.Атанасиј“ од Неготино. Митрополитот Повардарски беше воодушевен од обје...

Повеќе инфо

НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 01.08.1911 година е роден ИЛО ВИЛАРОВ - СОКОЛ

01.08.2019 г. Музеј на град Неготино

НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 01.08.1911 година е роден ИЛО ВИЛАРОВ - СОКОЛ во Неготино. 
Намачен и најчесто гладен, како и целото негово семејство, Ило е убеден дека неговиот живот, како и животот на другите, не може д...

Повеќе инфо

Археолошки ископувања на локалитетот Чаир рид - с тремник

31.07.2019 г. Музеј на град Неготино

Археолошки истражувања на локалитетот „Чаир Рид”, с.Тремник, општина Неготино Во периодот од 11 јули до 31 јули 2019 година се реализираа сондажните истражувања на локалитетот “Чаир Рид“, чија ...

Повеќе инфо

Самостојна изложба „ЧЕ БИДЕ“ од Игор Јосифов

08.07.2019 г. Музеј на град Неготино

На 08 јули 2019 година во Музеј на град Неготино се одржа самостојната изложба на Игор Јосифов насловена како “ЧЕ БИДЕ“. Изложба која е подржана од министерството за култура на Република Северна Македонија...

Повеќе инфо
Страница: 1 2 3 4 5  ...